Fusilli mají svůj původ ve středu jižní Itálie a jejich název je odvozen od slova „fuso“, neboli vřeteno. Tvar těstovin je tvořen třemi malými křídly harmonicky zatočenými do spirály, díky kterému těstoviny krásně drží omáčku. Od italského výrobce BARILLA.
Detailní popis produktu
- semolina z tvrdé pšenice
- perfektní kvalita al-dente
- krátká doba vaření
- výrobek z Itálie
Tipy a triky:
Fusilli jsou vhodná pro bohaté recepty s masem nebo ricottou, tvarohovým italským krémovým sýrem. Ale tento typ těstovin si přijde na své i za studena, jako čerstvý těstovinový salát s vysoce kvalitním olivovým olejem. Spirálová vinutí vyplňuje na kostičky nakrájená zelenina, aromatické byliny a tuňák.
Alergeny:
Zrna obsahující lepek a výrobky z nich vyrobené, pšenice a výrobky z nich vyrobené.
Návod k přípravě:
1.
POUŽÍVEJTE POUZE POŽADOVANÉ MNOŽSTVÍ VODY
Obvykle mezi půl litrem a jedním litrem na každých 100 gramů těstovin.
2.
POUŽÍVEJTE POKLIČKU PŘI VAŘENÍ
Voda tím dosáhne teploty varu v kratší době.
3.
PŘIDEJTE SŮL AŽ V OKAMŽIKU, KDY VODA VŘE
Sůl zpomaluje proces varu, což znamená vyšší spotřebu plynu nebo elektřiny.
4.
VYPNĚTE OHŘEV UPROSTŘED DOBY VAŘENÍ
Těstoviny se uvaří i když vypnete ohřev uprostřed doby vaření.
Výživové hodnoty | na 100 g | RM* v % |
---|---|---|
Energetická hodnota | 359 kcal / 1521 kJ | 15 |
Tuky | 2,0 g | 2 |
Tuky, z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g | 2 |
Sacharidy | 71,2 g | 23 |
Sacharidy, z toho cukry | 3,5 g | 3 |
Vláknina | 3,0 g | |
Bílkoviny | 12,5 g | 21 |
Sůl | 0,013 g | 0 |
*RM = referenční příjem pro průměrného dospělého (8 400 kJ / 2 000 kcal) |
Obsah: 500 g
Zboží určené pro německý trh.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.